Олимпиакос Пирея победи с 3:1 досегашния лидер АЕК Атина като гост в

...
Олимпиакос Пирея победи с 3:1 досегашния лидер АЕК Атина като гост в
Коментари Харесай

Олимпиакос постигна важна победа над АЕК и се завърна в битката за титлата

Олимпиакос Пирея победи с 3:1 досегашния водач АЕК Атина като посетител в среща от последния 26-и кръг на постоянния сезон в гръцкото футболно състезание и възкреси възможностите си за купата. По същото време Панатинайкос победи с 2:0 Атромитос на стадиона му в атинския квартал Перистери и с помощта на този триумф излезе отпред в класирането преди плейофите.

Панатинайкос води с 61 точки, пред АЕК 59 и Олимпиакос с 56. На 4-ото място за момента е ПАОК с 54, който завоюва с минималното 1:0 като посетител на Волос. Топ 6 – или групата, която продължава битката за разпределението на купата, медалите и евроквотите, се добавя от Арис Солун и НФК Волос, които имат надлежно 40 и 39 точки.

Олимпиакос изигра феноменално второ полувреме против АЕК, като и четирите попадения на ОПАП Арена бяха осъществени тогава.

Първото полувреме мина под тоталната доминация на АЕК, които в един миг извиха същинска стихия пред вратата на Александрос Пасхалакис. Още в 4-ата минута Мият Гачинович от АЕК проби по крилото и пусна остро центриране, което сътвори напрежение, само че Андреас Дой почисти топката. Само след две минути играчите на Олимпиакос желаеха дузпа поради нарушаване на Харолд Мукуди, само че италианският арбитър Маурицио Мариани, сподели, че фаулът е отвън границата на наказателното поле. Но АЕК продължи да нападна и последваха удари на Гачинович и на Араухо с глава, които минаха край гредите. В 22-ата минута Пинеда от Олимпиакос вкара топката във вратата на домакините, само че съдиите го анулираха поради негова игра с ръка преди този момент.

В 50-ата минута Олимпиакос поведе в резултата, откакто Пеп Бийл стреля от 20-22 метра, топката се отклони в крайници на Мукуди и излъга вратаря Йоргос Анастасиадис. Само след три минути Костас Фортунис пусна акуратен пас на Седрик Бакамбу, който удвои преднината на Олимпиакос. В 67-ата минута блестяща контраофанзива на Олимпиакос беше подхваната от Бакамбу, който подаде на Серхи Канос и испанският полузащитник вкара за 3:0. Швейцарецът Стивън Цубер оформи крайното 1:3 в 81-ата минута, откакто Домагой Вида му смъкна топката на крайници.

Панатинайкос пък си изчака моментите след почивката и с два гола на Фотис Йоанидис потопи Атромитос. Йоанидис откри резултата в 49-ата минута, а в 63-ата вкара от дузпа, отсъдена поради попречване на Даниел Мансини.

ОФИ Крит, воден от някогашния треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас, падна с 0:2 при визитата си на застрашения от изпадане Левадиакос и остана на 9-о място в крайното класиране. Тимът от Ираклион ще играе за систематизиране на местата след 7-ото.

В останалите срещи: Арис Солун – Янина 3:1, Йоникос – Астерас Триполис 1:0, Панайтоликос – Ламия 1:1.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР